Investering i solceller kan være en meget givtig forretning, samtidig med at du rent faktisk gør noget effektivt for miljøet. Solcellernes pris er nemlig raslet ned de senere år, samtidig med at effektiviteten af solcellerne stiger – og elprisen har heller ikke ligefrem gjort det til en dårligere forretning at investere i solceller.

Alt efter hvor stort et anlæg du har plads til – og behov for, vil du ud og skulle investere mellem 70 og 150.000 kr i et solcelleanlæg. Det er altså ikke nogen helt lille investering, men til gengæld vil du kunne se en effekt af din investering allerede fra den første solstråle.

Hvis du overvejer investering i solceller skal du selvfølgelig kigge på dit elforbrug. Det største udbytte af din investering får du, hvis du i forvejen har et stort elforbrug. Så kan du nemlig modregne hele din elproduktion i den pris du ellers skulle betale for el – Du vil faktisk kunne spare helt op til 15-20.000 kr, alt efter din elpris. Med de besparelser kan der være tale om tilbagebetalingstider på din investering i solceller på mellem 6 og 10 år – Det er modsat mange andre energibesparende tiltag en rigtig god forretning.

Solceller – en investering der ikke kan gå galt

Historisk er elprisen kun gået en vej, og det er op. Der er da heller ingen tvivl om, at prisen vil stige yderligere de næste mange år. Det gør kun din investering i solceller til en endnu bedre forretning, for jo højere elpris, jo mere sparer du.

Rent praktisk fungerer et solcelleanlæg således, at solens stråler omdannes til strøm i solpanelernes solceller. Denne strøm føres til en inverter, hvor den omdannes fra jævn- til vekselstrøm. Først nu kan du bruge strømmen i dine elapparater. Dit solcelleanlæg sluttes så til resten af husets elanlæg, og via. en dobbelt elmåler også til elnettet.

Selve besparelsen på din elregning fremkommer, fordi den strøm som du selv producerer bevirker at du ikke aftager så meget strøm fra elnettet – og hvis du ikke selv har noget elforbrug, men solen buldrer løs, ja så vil du faktisk kunne opleve at din elmåler kører baglæns. Det giver en god fornemmelse, og er et meget målbart udbytte af din investering i solceller.

Du skal investere i solceller nu

Der er ingen tvivl: Hver gang noget har været for godt til at være sandt har regeringen sat ind med stramninger og afgifter overfor de nye teknikker. Det skyldes at staten jo mister indtægter når der ikke sælges så meget strøm gennem din elmåler – De afgifter der er pålagt strømmen skal så komme ind på andre måder.

Der er endnu ikke barslet med initiativer der skal sikre staten sine afgifter, men der er nok ingen tvivl om at de kommer. Hvordan det kommer til at foregå er der ingen der ved.

Dog har der ikke været tradition for at afgiftspålægge med tilbagevirkende kraft. Derfor er det også nu du skal investere, hvis du vil være sikker på at gå fri af fremtidige stramninger på afgiftsområdet. Det er lige nu, du laver den bedste investering i solceller.

 

Category : El

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *