Isoler dit hjem og spar på energien

Vil du gerne spare på energien, er varmeregningen ét af de mest effektive områder, hvor du kan spare. Én af de store syndere, når det kommer til høje varmeregninger, er dårlig isolering. Ofte er det i lidt ældre huse, at isoleringen kan blive et problem. Dårlig isolering gør, at varmen siver ud af små huller i husets mure.

Når varmen trænger igennem væggene og uden for betyder det, at radiatoren skal arbejde ekstra meget på højtryk for at holde den ønskede varme inden døre. Derudover kan dårlig isolering betyde, at der opstår kuldebroer, kolde vægge og gulve, dug på vinduerne og sågar misfarvning af vægge og lofter i dit hjem. Selvom, at det kan virke som et større projekt at skulle isolere dit hus, er det en god investering. Du vil nemlig opleve en langt lavere energiregning efter en omgang god isolering.

Fordele ved et bedre isoleret hjem

Det er ikke kun det faktum, at du kan spare på energien, der gør et bedre isoleret hjem til en investering værd. Udover, at du vil opleve lavere energiomkostninger fremover, vil du også hurtigt finde ud af, at du får et bedre indeklima. Dit hjem er der, hvor du opholder dig mest, og ofte er det det sted, der skal fungere som et helle og en tryk rede for dig og din familie. Derfor er det også vigtigt, at indeklima og temperatur virker optimalt.

Blandt fordelene ved god isolering er, at du opnår varmere rum, du kan skrue ned for termostaten på radiatorer, du vil opleve varmere gulve og vægge, eventuelt kondensvand i dine vinduer vil forsvinde, og endelig er en bedre isolering også lig med en bedre lydisolering.

Sådan kommer du i gang

Det første du kan gøre, hvis du har mistanke om, at dit hus er dårligt isoleret, er at leje et termografisk kamera, der kan måle de steder, hvor varmen slipper ud. Viser det sig, at der er steder, hvor isoleringen er dårlig, er det bare om at komme i gang med at efterisolere. Når du skal vælge type af isolering er der flere ting, du skal være opmærksom på.

De mange forskellige typer af isolering varierer i pris og kvalitet. Kvaliteten på isolering afhænger af isoleringsevne, brandegenskaber, levetid og arbejdsmiljø, og det er derfor en god idé at forhøre dig om de forskellige typer af isolering, når du vælger, hvilket materiale du vil bruge.  Når du har valgt din isolering, er det faktisk ganske ligetil at gå i gang med isolering af huset. Et nemt sted at starte er bl.a. på loftet eller vinduerne, som kan udskiftes med termoruder. Faktisk er det forholdsvis billigt og nemt at starte med en isolering, så det er bare om at komme i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *