Har du en følelse af, at du bliver ved og ved med at fyre op for varmen, uden at du opnår en højere varme inden døre? Dette kan skyldes, at dit tag ikke er ordentligt isoleret. Det er essentielt, at taget er isoleret rigtigt, da det er den sidste bastion, der holder på varmen. Konsekvensen ved et dårligt isoleret tag er, at varmen siver ud og gør huset hurtigere koldt.

Det er en skam, at du bliver nødt til at skrue helt op for termostaten på dine radiatorer bare for at holde en nogenlunde varme indenfor. På den måde bruger du nemlig en hel masse energi forgæves, og det giver uønskede høje varmeregninger. Det er derfor en god idé, hvis du har mistanke om, at varmen siver ud igennem taget, at få foretaget et tagtjek.

Isolering af dit tag

 

Den letteste måde at finde et hus, der ikke er isoleret ordentligt, er ved taget et kig i snevejr. Er sneen smeltet på taget, betyder det, at taget ikke er ordentligt isoleret. Fordi varme stiger til vejrs, er det meget vigtigt, at taget kan holde på varmen. Ellers forsvinder al den varme luft i hjemmet ud igennem taget, og den varme, der skulle tjene til at holde dig varm, er pludselig kommet på den umulige opgave at varme luften uden for op. Der findes forskellige måder at isolere taget på.

 

Efterisolering af et dårligt isoleret tag kan bl.a. ske ved loft, skunk, skråvæg og tagrem. Hvis du gerne vil reducere dit hjems energiforbrug, er det ofte ved tagkonstruktionen, at det er lettest at sætte en indsats ind. Det er forholdsvist enkelt at isolere taget selv, såfremt du er omhyggelig og følger bestemte instrukser, så du undgår råd og svamp senere hen. Tager du selv fat på arbejdet, vil du hurtigt opdage, at indsatsen hurtigt tjener sig selv ind. Sørge du for, at laget af isolering har en tykkelse på minimum 250 mm, vil du opleve, at isoleringen har en positiv effekt, ikke bare på indeklimaet, men også på varmeregningen.

 

En langsigtet investering

 

Når du skal ud og købe isolering, kan det hurtigt løbe op i en sum på omkring 5000 kr. Det kan umiddelbart virke som en større udskrivning, men her er det vigtigt at huske på, at du gør dig en langsigtet investering. Er dit tag dårligt isoleret vil ca. 25 % af dit hjems varme gå tabt. Er taget ikke tilstrækkeligt isoleret, betyder det altså, at du år efter år må bruge ekstra penge og energi på opvarmning af huset.

 

Har du derimod foretaget en god installation af isolering ved taget, kan du forvente at spare op i mod 1200 kr. om året på varme. Isoleringen fungerer i op til 30 år, og du kan dermed regne ud, at det kan betale sig at få isoleret, hvis varmen siver ud via taget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *