Danskerne har travlt med at montere solceller på tagene i disse dage. Det har nemlig aldrig været mere populært at købe solceller end det er lige nu.

Der er da også meget kontante fordele ved at sætte solceller på taget. Hvis du kan udnytte hele produktionen selv, vil du kunne spare op mod 16-17.000 kr – Allerede det første år. Med stigende elpriser er der heller ikke tvivl om, at du også fremover vil kunne hive store besparelser hjem.

Kan du ikke selv bruge al den strøm som anlægget producerer, får du faktisk penge for at levere strøm ud på nettet. Et solcelleanlæg er nemlig monteret således, at der ved overskud af el sendes strøm baglæns gennem måleren, og ud på ledningsnettet – På den måde kan din solcellestrøm blive til gavn for dine naboer også – og du får penge for at levere elektriciteten.

Rent praktisk sker der det, at ved overskud af el i dit anlæg vil måleren rent fysisk køre baglæns. Bruger du meget strøm, mens solcellerne ikke kan levere så meget, så vil måleren blot køre langsomt rundt. Uanset hvad, vil du altså få en reel besparelse på elregningen.

Solceller er en god investering

Da der ikke er tvivl om, at elprisen også i fremtiden vil stige, er der udsigt til, at den årlige besparelse på elregningen vil stige. Samtidig med gunstige lånevilkår kan der være rigtig god logik i at opsætte et solcelleanlæg lige nu, hvor du kan få meget billige lån til lav rente.

Solceller skæmmer ikke huset

Det er formentlig også med at være hurtig. Da et anlæg kan producere op til 6.500 kWh årligt, mister staten indtægter fra afgifter som normalt pålægges elprisen. Derfor er der blandt branchen ikke tvivl om, at man på et tidspunkt vil sætte ind over for de mange solcelleanlæg.

Dog er der ikke tradition for at man lovgiver og afgiftspålægger med tilbagevirkende kraft – Derfor er det i mine øjne vigtigt at få opsat anlægget nu, hvor priserne er gode, muligheden for billig finansiering til stede, og der er mulighed for at udnytte skattefradraget for investeringer.

Hvad koster solceller

Et solcelleanlæg koster fra 120.000 og op mod 150.000 for de største anlæg. Levetiden for anlægget er på 25-30 år, og lige nu ligger tilbagebetalingstiden for investeringen på omkring 8 år for et anlæg der kan levere 6.500 kWh årligt, og som koster 140.000 kr i investering. Det giver en ret fornuftig forrentning af dine penge.

Når du skal ud og undersøge priser på solceller kan du med fordel kontakte flere leverandører. Derved får du den bedste pris, samtidig med at du kan vurdere kvaliteten af forskellige fabrikater. Især konverteren, som omformer solcellernes jævnstrøm til vekselstrøm skal være af god kvalitet – Den er solcelleanlæggets akilleshæl, og et dumt sted at spare.

Category : El

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *