Tidligere var varmepumpen som varmekilde ikke så udbredt i de danske hjem, og fjernvarme og elvarme var de foretrukne valg blandt den danske befolkning. Men varmepumpens bæredygtige funktion, overskuelige prisleje og rene luft har bl.a. betydet at interessen for apparaterne er steget.

En varmepumpe er en grøn investering, som både er fordelagtig for miljøet, din pengepung og dit personlige helbred.

varmepumper

Montering og servicering; det klarer en fagperson

Nogle mennesker vælger varmepumpen fra, da de har en forestilling om at installationen og vedligeholdelsen er kompleks og tidskrævende.

Mange typer af varmepumper købes dog via forhandlere som også udfører monteringen på en god og professionel måde. Skal den fagligt kompetente montør stå for monteringen og den efterfølgende servicering, så bliver skiftet til varmepumpe nemt og smertefrit. Varmepumpe inkl. montering er derfor ikke noget der skal forbindes med frustration, et evindeligt byggerod og tekniske komplikationer.

2020 er derfor året for varmepumpen, og der ingen klar årsag til at vente med installationen som både er bedre for miljøet og dit eget helbred.

God til allergikere; mindre bakterier og ren luft

En varmepumpe fungerer således at den tager den eksisterende luft fra omgivelserne og omdanner den til varme som frigives indenfor hjemmets vægge. Luften er således helt naturlig, den eneste twist er at den er gået igennem et partikelfilter, som har gjort den endnu mere ren og frisk.

Hvad enten der er tale om en luft til luft pumpe, en luft til vand pumpe eller en jordvarmepumpe, så gælder det for dem alle at de opererer med et allergifilter, som indeholder et enzym der er med til at nedbryde allergifremkaldende elementer i luften.

Filteret renser luften for eventuelle bakterier, skimmel og svampesporer. Den varme luft bliver således fordelagtig for allergikere såvel som alle andre mennesker, som ønsker et sundt og bakteriefrit indeklima.

Spar penge på varmeregningen

Varmepumpen er dog ikke blot god for miljøet og helbredet, det er faktisk også en investering som kan tjene sig selv ind indenfor et overskueligt tidsrum.

Selvom at varmepumpen kan være en udgift lige nu og her, så oplever mange mennesker der har taget springet og fået monteret en varmepumpe at deres varmeregning gradvist daler.

Erstatter man f.eks. sin elektriske varmekilde med en moderne varmepumpe, så vil ens samlede energiforbrug mindskes markant. Et køb af varmepumpe skal derfor ikke ses som en dyr udgift som slider på bankkontoen, men derimod som en investering der på sigt vil give gode besparelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *