Det er nu du skal installere varmepumper, da du som privat kan få tilskud til din varmepumpe. Få op til 37.000 kr. i tilskud ved installering af varmepumpe. De fleste kan nok få mellem 20.000 og 26.000 kr. i tilskud.

De fleste varmepumper tjener sig selv hjem på 8-10 år. De har en forventet lever tid på 20-25 år.

Forhør din forhandler om tilskuddet inden du bestiller, så du kender din pris.
Bemærk: Pt. er der ikke tilskud til erhverv.

Hvad skal du kigge efter på en varmepumper.

Overvejer du at købe varmepumpe kan du også selv sammenligne varmepumper. Der er nogle fælles parametre, som du forholdsvis let kan sammenligne, uden den helt store baggrundsviden.

Du bør kigge på:

  • COP – Cost of performance. Det er et tal for, hvor meget varme du får ud af en kWh el. De bedste varmepumper har en COP på omkring 5. Du skal dog lige huske på, at det altså er producenten selv der angiver dette tal, med mindre du kigger i Teknologisk Instituts test af varmepumper
  • Prisen er selvfølgelig en væsentlig faktor. Du bør afklare hvor meget du maks vil ofre, og så finde den bedste varmepumpe indenfor denne ramme. Dog bør du ikke købe de aller billigste varmepumper.
  • Støjniveauet – Hvor meget larmer inde-delen? Dette er et tal der er angivet i dB – jo lavere jo bedre. Kan du opleve et anlæg i drift inden du køber er det absolut en fordel.

Når du kigger på varmepumper og andre elektriske apparater bør du altid huske på, at de tal der oplyses ofte er producentens egne tal. Eksempelvis er producenten altid meget optimistisk når det gælder en varmepumpes COP – Derfor er det en rigtig god at kigge på uvildige test af varmepumper inden du køber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.