10 tips til at spare på din elregning

En elregning på flere hundrede kroner om måneden er ikke sjældent og med de nye prisstigninger taler vi tusinde kroner hver måned.

Du kan heldigvis selv gøre noget for, at spare på din strøm og penge. De penge du spare her er heldigvis skattefrie. Så det er bare om, at komme i gang.

Din elregning består af flere ting.

  • El-pris.
  • Transport
  • Afgifter til staten.
  • Moms.

Få et overblik over dit strømforbrug

Vælg din landsdel

Hvor mange bor fast på adressen?   Personer
Er der en varmepumpe i husstanden? Kører en i husstanden elbil?

Vi estimerer dit strømforbrug til at være

Vi har estimeret priser og fortrukne udbydere tilpasset følgende oplysninger:
Undersøg priser med andre oplysninger

Her får du 10 gode råd til, hvordan du kan spare på din elregning.

1) Skift til en billigere leverandør. Det kan betale sig at undersøge markedet for el, og se om du kan finde en billigere leverandør.

2) Sluk for apparater, når du ikke bruger dem. Dette gælder især for computere, tv og lignende. De bruger nemlig fortsat strøm, selvom de er slukket.

3) Brug energisparepærer. De bruger mindre strøm end almindelige pærer, og kan derfor være med til at reducere din elregning.

4) Sluk for lyset, når du forlader et rum. Dette er et af de nemmeste og mest glemte spare tip.

5) Aftensmad kan være en dyr fornøjelse i el. Da elprisen er høj på dette tidspunkt af dagen. Derfor er det en god idé, at spare her. Det kan du gøre ved at bruge mindre vand, når du koger kartofler, pasta og grøntsager.

6) Brug låget! Når du koger vand. Du bruger mindre energi, når der er låg på gryden.

7) DROP tørretumbleren. Dette er et helt stort sparetip. Brug tørresnoren og få frisk og tørt tøj- GRATIS.

8) Fyld vaskemaskinen HELT op. Hver gang du vasker.

9) Tjek dit køleskab og fryser. De skal stå rigtigt i temperatur, bare 1 grad kan koste penge. Køleskab skal være 5 grader og fryser 18 grader.

Tjek også om lågerne lukker helt tæt på dit køleskab og fryser. Gør de ikke det, så koster det også strøm.

10) Brug dagslys! Rigtig mange tænder lyset, selv om det er om dagen. Træk gardinerne fra og nyd den gratis glæder der er ved dagslys.

Bonus tip til dig med varmepumpe eller elvarme. Bruger du varmepumpe til opvarmning, så sænk temperaturen i din bolig. Bare 1 grad kan spare mange penge om året.

Sluk for standby

I Danmark betaler vi mange penge for strøm hvert år. Derfor er det en god idé at lære nogle enkle teknikker, der kan hjælpe os med at spare penge på vores strømforbrug.

Sluk for dit tv, når du ikke ser det. Et tv i standby forbruger cirka 10-15 watt, og hvis du har 5 tv’er stående, så bruger du 50-75 watt i standby.

Sluk for computeren, når du ikke bruger den. En computer i standby forbruger cirka 2 watt, så hvis du har 5 computere stående, så bruger du 10 watt i standby.

Du har sikkert mange apparter der hjemme, som bruger standby strøm. Strøm som du betaler for. Med de strømpriser vi har i dag, så kan du spare mange penge ved at slukke for dine standby produkter.

Brug dagslys

Brug dagslys i stedet for lamper. Dagslys er gratis, og det er sundt for dig. Du kan spare mange penge ved at bruge dagslys i stedet for lamper.

Sluk for lamperne, når du ikke bruger dem. Et lys i standby forbruger cirka 0,5 watt.

Sluk for apparaterne, når du ikke bruger dem.

Hvilke apparater bruger mest strøm i vores hjem?

Og hvordan kan vi reducere vores elforbrug?

De fleste hjem har en række forskellige apparater, der bruger strøm – fra køleskab og vaskemaskine til tv og computer. Nogle af disse apparater bruger mere strøm end andre, og derfor kan det være en god idé at sætte sig ind i, hvilke apparater der bruger mest strøm, og hvordan man kan reducere sit elforbrug.

Du kan købe en energimåler og tjekke dine forskellige apparater i hjemmet. Du vil helt sikkert få en overraskelse over nogle af dine strøm-apparaters forbrug.

Sådan kommer du i gang med at spare på el.

Tjek de 10 gode råd på denne side. Så er du godt i gang med at spare på dit energiforbrug og spare penge.

Gennemgå din husstand, rum for rum. Tjek hvad der er i alle stikkontakter. Hvilken kan du tage ud og kun isætte, når du skal bruge dem? Det kan være PC, printer, router, TV osv.

Fordelen ved at tage stikket ud af stikkontakten er at du er 100% sikker på, at de ikke bruger strøm mere.

Jeg bliver nød til at nævne tørretumbler igen. Du kan spare så mange penge på ikke, at bruge den. I stedet for, skal du hænge dit tøj op og tørre.

Det lyder i starten som en besværlige ting, men det bliver hurtigt en vane.

Hvad koster 1 kwh? – Kan man svare på det?

En kilo watt time eller kwh svinger meget i pris. Bare i løbet af døgnet, koster en kwh forskellige priser.

Når klokken er 16-20 er prisen normalt højest, da alle kommer hjem på det tidspunkt og skal lave mad og vaske tøj, samt se tv osv.

Prisen er lavest om natten ca. fra 23:00 til kl. 5:00.

Du kan finde forskellige hjemmesider, der viser prisen i gennem et døgn.

Spar allerede i dag og få elforbruget ned med det samme.