Man kan ofte blive overrasket over, hvor meget strøm de forskellige apparater i en husholdning egentligt bruger. Selv når de ikke benyttes. Mange af de moderne elapparater har nemlig en standby funktion, som betyder at den pågældende enhed aldrig helt er slukket. Den er nærmere i en slags dvale, og anvender derfor en mængde strøm for hele tiden at være klar til anvendelse.

Man kan derfor løbende kigge på, om de apparater man sjældent bruger, er koblet til stikkontakten. Er enheden det, kan det godt betale sig at tage stikket ud, således at den enhed som sjældent bruges, ikke blot står og trækker strøm i en evig standby tilstand. Det er godt for både økonomien og miljøet

Tjek din bolig for strømslugende apparater

Der findes flere metoder til at sænke elregningen. Det er en god ide, at holde øje med tilkoblede elektriske apparater. Både dem man bruger ofte, men særligt også dem som anvendes sjældent. Selvom du har slukket enheden, bruger denne stadig strøm, hvis blot enheden er tilkoblet stikkontakten.

En stikdåse som er tilsluttet en stikkontakt, som ikke har nogle yderligere enheder tilkoblet, vil stadig forbruge strøm. Dette overrasker ofte mange, da det jo ikke virker særlig logisk. Det skyldes at strøm er i konstant bevægelse, og derfor ikke blot holder pause, fordi der nu ikke er noget sted at søge videre hen.

En af de største strømslugere i et moderne hjem er fjernsynet. Selvom du slukker fjernsynet via din fjernbetjening, har du måske bemærket den lille røde diode som tændes på fronten af dit TV. Denne diode fortæller at fjernsynet vel at mærke er slukket, men ikke slukket i den forstand at der nu ikke anvendes strøm.

Denne diode er standby lysdioden, som betyder at fjernsynet er i en slags alarmberedskab og derfor hele tiden holder sig klar til at tænde. Du vil opleve at fjernsynet opstarter væsentligt hurtigere fra standby tilstand, end hvis du til og frakoblede fjernsynets strømledning fra stikkontakten og derefter prøvede at tænde for TV’et.

Sådan sænker du dit forbrug med solenergi

I den brede befolkning er det ofte produkter som solcellepaneler på tagkonstruktioner, samt solcellelamper der forbindes med denne type af energi venlige alternativer til den klassiske elproduktion. På den måde kan du få eks. få LED lys udendørs, uden at skulle tilkoble dine nye lamper til en stikkontakt. Dermed får du et miljøvenligt alternativ til den klassisk lyskilde, som kræver minimal vedligeholdelse. Det er godt for både miljøet, og din økonomi.

Den teknologiske udvikling, betyder at de nuværende energikilder løbende udvikles og forbedres. En af de mest interessante er solenergien. Udover at være bæredygtig, sikrer solenergien også minimal vedligeholdelse. Særligt solcellepaneler har givet helt nye og unikke muligheder, for at skabe innovative produkter, som vel nærmest er selvkørende efter montering. Denne type af produkter, kræver blot at de monteres i et miljø, hvor solen har mulighed for at ramme solcellepanelet med sine solstråler. På den måde skabes der energi, som kan omdannes til regulær strøm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *